De feiten speelden zich op 22 augustus af op het strand van Oostende. Ahmed B. probeerde met behulp van zijn handdoek ongezien gsm's en portefeuilles uit handtassen te stelen. In de buurt van strandbars Polé Polé en Bondi Beach graaide hij op die manier een smartphone, 500 euro, maaltijdcheques ter waarde van 300 euro, een zonnebril en twee bankkaarten mee.

De beklaagde kon overmeesterd worden door omstaanders. Tijdens die schermutseling gaf hij wel nog een kopstoot aan de zoon van een slachtoffer. Volgens het openbaar ministerie moet B. een handlanger gehad hebben, want de buit werd niet aangetroffen. De Algerijn werd in Frankrijk ook al veroordeeld voor diefstallen.

Ahmed B. ontkende zijn betrokkenheid met klem. "Niemand heeft hem zien stelen. Hij is ook gewoon in zijn zwembroek aangetroffen, maar er is geen buit gevonden", aldus meester Julien Wydoodt. In die omstandigheden vroeg de verdediging de vrijspraak.

(Belga)

De feiten speelden zich op 22 augustus af op het strand van Oostende. Ahmed B. probeerde met behulp van zijn handdoek ongezien gsm's en portefeuilles uit handtassen te stelen. In de buurt van strandbars Polé Polé en Bondi Beach graaide hij op die manier een smartphone, 500 euro, maaltijdcheques ter waarde van 300 euro, een zonnebril en twee bankkaarten mee.De beklaagde kon overmeesterd worden door omstaanders. Tijdens die schermutseling gaf hij wel nog een kopstoot aan de zoon van een slachtoffer. Volgens het openbaar ministerie moet B. een handlanger gehad hebben, want de buit werd niet aangetroffen. De Algerijn werd in Frankrijk ook al veroordeeld voor diefstallen.Ahmed B. ontkende zijn betrokkenheid met klem. "Niemand heeft hem zien stelen. Hij is ook gewoon in zijn zwembroek aangetroffen, maar er is geen buit gevonden", aldus meester Julien Wydoodt. In die omstandigheden vroeg de verdediging de vrijspraak.(Belga)