Een 58-jarige ondernemer zat rond 07.45 uur aan de ontbijttafel toen hij plots zijn hond hoorde blaffen. Toen hij buiten op de oprit een kijkje ging nemen, stormde het Franse trio op hem af. Ze gaven hem enkele rake klappen en sleurden hem mee naar binnen. Ook zijn echtgenote kreeg het hard te verduren. Zij werd met een slagersmes en onkruidverdelger bedreigd. Het koppel werd uiteindelijk in het toilet opgesloten. Het Franse trio was naar de villa in Bellegembos afgezakt nadat ze een tip hadden gekregen dat er in de villa "zeker tienduizend euro per man" te rapen zou vallen.

Toen ze wilden vluchten, bleek er al een wielklem aan hun voertuig te hangen. Even voordien had een alerte buurtbewoner immers al de politie gebeld dat er een verdacht Frans voertuig in de buurt stond. Toen de melding van de homejacking binnenliep, kon de politie snel de link leggen. Een speurtocht in de buurt leverde al snel de drie verdachten met de buit op, die te voet probeerden te vluchten. Ondanks duidelijke harde bewijzen en DNA-sporen bleef het trio zeven maanden lang ontkennen. Pas in maart gingen ze tot bekentenissen over. De daders zitten al meer dan veertien maanden in de cel. Eén voor één liepen ze in Frankrijk al celstraffen van drie tot vier jaar op. De slachtoffers kregen een voorlopige schadevergoeding van 9.000 euro toegekend. Zij zijn voor het leven getekend.

(LSi)

Een 58-jarige ondernemer zat rond 07.45 uur aan de ontbijttafel toen hij plots zijn hond hoorde blaffen. Toen hij buiten op de oprit een kijkje ging nemen, stormde het Franse trio op hem af. Ze gaven hem enkele rake klappen en sleurden hem mee naar binnen. Ook zijn echtgenote kreeg het hard te verduren. Zij werd met een slagersmes en onkruidverdelger bedreigd. Het koppel werd uiteindelijk in het toilet opgesloten. Het Franse trio was naar de villa in Bellegembos afgezakt nadat ze een tip hadden gekregen dat er in de villa "zeker tienduizend euro per man" te rapen zou vallen.Toen ze wilden vluchten, bleek er al een wielklem aan hun voertuig te hangen. Even voordien had een alerte buurtbewoner immers al de politie gebeld dat er een verdacht Frans voertuig in de buurt stond. Toen de melding van de homejacking binnenliep, kon de politie snel de link leggen. Een speurtocht in de buurt leverde al snel de drie verdachten met de buit op, die te voet probeerden te vluchten. Ondanks duidelijke harde bewijzen en DNA-sporen bleef het trio zeven maanden lang ontkennen. Pas in maart gingen ze tot bekentenissen over. De daders zitten al meer dan veertien maanden in de cel. Eén voor één liepen ze in Frankrijk al celstraffen van drie tot vier jaar op. De slachtoffers kregen een voorlopige schadevergoeding van 9.000 euro toegekend. Zij zijn voor het leven getekend.(LSi)