In de nacht van zondag op maandag vond een overval plaats in een nachtwinkel in Groenestraat in Zedelgem. Uitbater Yasir Saleem ging bijna sluiten en zat in de ruimte achteraan de winkel televisie te kijken, toen iemand met een bivakmuts binnenkwam. "Zijn gezicht was niet te zien, maar ik vermoed dat het om een klant gaat", vertelt Yasir, die de nachtwinkel drie jaar geleden overnam van zijn oom. "Ik herkende immers zijn stem en zijn ogen. Als het is wie ik denk dat het is, dan gaat het om een twintiger uit Zedelgem."

Yasir Saleem, de uitbater van de nachtwinkel. © PDV

De man had een wapen mee en eiste het geld uit de kassa. "Het was een soort loodjesweer en hij begon ermee te schieten", vervolgt de uitbater. "Ik heb mij daarop verscholen achter een stapel blikken Jupiler. De man schoot enkele flessen kapot en gooide een zak naar me toe, waar ik de inhoud van de kassa moest in steken. Aanvankelijk was ik dat van plan, omdat ik bang was voor dat wapen. Maar ik besefte al snel dat het geen zwaar wapen was en besliste om mij te verweren. Er zat immers vrij veel geld in de kassa, dat ik niet zomaar wilde afgeven."

Sixpack Jupiler

Yasir begon daarop met blikken te gooien naar de man. "Eerst met een sixpack Jupiler en daarna met enkele losse blikken. Dat heeft hem blijkbaar afgeschrikt, want hij sloeg op de vlucht en liep weg in de richting van de kerk. Ik heb daarna meteen de politie opgebeld. Die kwamen ondertussen al langs en onderzochten de zak waarmee hij gooide."

Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt. Er zijn alvast geen camerabeelden, want in de nachtwinkel hangen geen camera's. Nog niet. "Ik ben alleszins van plan om er te laten hangen", besluit Yasir. (PDV)