Op 23 december 2016 stelde de RVA tijdens een controle in Zuienkerke vast dat Armand Marchand aan het werk was voor zijn bedrijf Euro Vending March, dat kauwgomautomaten produceert. "Die onderneming draait een jaaromzet van 126.000 euro", stelde de arbeidsauditeur. "De beklaagde was de enige zaakvoerder, maar hij bracht de bevoegde instanties daar niet van op de hoogte".

Armand Marchand kampt sinds zijn kindertijd met een zeldzame nieraandoening. Sinds 1992 ontvangt hij hiervoor een ziekte-uitkering en tegemoetkomingen. "Hij heeft een verminderde lichamelijk en geestelijke geschiktheid", stelde zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. "De bevoegde diensten weten dat hij sinds 1992 onbezoldigd zaakvoerder is. Hij nam al eens een telefoon op of reed eens mee met een werknemer, maar dat noem ik niet werken. Door deze zaak ontvangt mijn cliënt al twee jaar geen uitkering meer."

Van Steenbrugge vroeg tijdens de pleidooien de vrijspraak voor zijn cliënt. Hij stelde dat zijn cliënt en zijn broers Peter en Rudolf het slachtoffer zijn van een "heksenjacht" door het gerecht. De drie noemen zich de Marchand Brothers en zijn vooral bekend voor hun cavamerk Don Jaime. In 2012 werden de broers, die opereren vanuit hun hoofdkwartier op de bovenste verdieping van het Europacenter, buiten vervolging gesteld voor miljoenenfraude met BTW en accijnzen. Kort voor de zomer werden ze samen met drie zakenpartners opgepakt in een grootschalig onderzoek naar witwaspraktijken en bendevorming. Peter Marchand werd vorige week na enkele maanden voorhechtenis vrijgelaten. Zijn broers werden eerder al gelost.

(AFr)

Op 23 december 2016 stelde de RVA tijdens een controle in Zuienkerke vast dat Armand Marchand aan het werk was voor zijn bedrijf Euro Vending March, dat kauwgomautomaten produceert. "Die onderneming draait een jaaromzet van 126.000 euro", stelde de arbeidsauditeur. "De beklaagde was de enige zaakvoerder, maar hij bracht de bevoegde instanties daar niet van op de hoogte".Armand Marchand kampt sinds zijn kindertijd met een zeldzame nieraandoening. Sinds 1992 ontvangt hij hiervoor een ziekte-uitkering en tegemoetkomingen. "Hij heeft een verminderde lichamelijk en geestelijke geschiktheid", stelde zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. "De bevoegde diensten weten dat hij sinds 1992 onbezoldigd zaakvoerder is. Hij nam al eens een telefoon op of reed eens mee met een werknemer, maar dat noem ik niet werken. Door deze zaak ontvangt mijn cliënt al twee jaar geen uitkering meer." Van Steenbrugge vroeg tijdens de pleidooien de vrijspraak voor zijn cliënt. Hij stelde dat zijn cliënt en zijn broers Peter en Rudolf het slachtoffer zijn van een "heksenjacht" door het gerecht. De drie noemen zich de Marchand Brothers en zijn vooral bekend voor hun cavamerk Don Jaime. In 2012 werden de broers, die opereren vanuit hun hoofdkwartier op de bovenste verdieping van het Europacenter, buiten vervolging gesteld voor miljoenenfraude met BTW en accijnzen. Kort voor de zomer werden ze samen met drie zakenpartners opgepakt in een grootschalig onderzoek naar witwaspraktijken en bendevorming. Peter Marchand werd vorige week na enkele maanden voorhechtenis vrijgelaten. Zijn broers werden eerder al gelost.(AFr)