Zaakvoerster schrijnwerkerij riskeert tien maanden cel

Redactie KW

De zaakvoerster van een schrijnwerkerij in Roeselare riskeert tien maanden celstraf met uitstel omdat ze 267.000 euro aan lonen niet uitbetaalde.

Volgens het openbaar ministerie werd L.V. (36) uit Lichtervelde in het verleden al meermaals op de vingers getikt voor het loonbeleid in haar schrijnwerkerij in Roeselare. Toen de loonachterstand op 22 augustus vorig jaar opliep tot 267.000 euro ten aanzien van zeventien werknemers werd de vrouw voor de Brugse strafrechtbank gedaagd.

Tijdelijke bescherming tegen schuldeisers

De arbeidsauditeur vroeg woensdag tien maanden celstraf met uitstel voor L.V. en een geldboete 11.200 euro voor haar bedrijf. “De beklaagde en haar vader waren bovendien ingeschreven als werknemer terwijl ze ook bestuurder waren van de vennootschap”, stelde hij. “Dit kan uiteraard niet.”

Het bedrijf van L.V. bekwam intussen via de rechtbank tijdelijke bescherming tegen schuldeisers. De vrouw betaalde ook al een klein deel van de achterstallige lonen uit. Om haar toe te laten nog meer mensen uit te betalen stelde de rechter de zaak uit naar 18 november.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier