Zaakvoerder werkonbekwaam na poging tot diefstal in snoepwinkel in Menen

Diefstalpoging in Bon Bon Ballon ontaardt. © MP
Redactie KW

Drie mannen die zaterdagavond rond 19.00 uur probeerden te stelen in snoepwinkel Bon Bon Ballon in Menen, hebben de Barakken even op stelten gezet. Ze vielen de uitbater aan met een karatetrap in de rug en ook de aanwezige verkoopster en een klant werden gevloerd. De politie -nochtans extreem snel en massaal ter plaatse- kon de daders niet vatten.

De politie kreeg zaterdagavond een oproep binnen voor een ‘zware vechtpartij’ in de Barakken. Niets werd aan het toeval overgelaten en na luttele minuten stonden drie combi’s ter plaatse. De Franssprekende daders waren toen al gevlucht.

Geen buit

Zaakvoerder Jonah Claeys van Bon Bon Ballon doet zijn verhaal: “De dieven wilden zure beertjes stelen toen ze betrapt werden door mijn verkoopster. Ze lieten alles vallen en verlieten de zaak zonder buit maar ik heb ze toch achtervolgd tot in een winkel op enkele tientallen meter van hier. Daar heb ik hen op de man af gezegd dat ze nooit meer welkom waren in Bon Bon Ballon. Tijdens mijn terugkeer werd ik met een karatetrap in de rug gevloerd. Dat gebeurde vlakbij mijn winkel.”

Er volgde een handgemeen met wat duw- en trekwerk. “Een klant die hier aanwezig was en die tussen wilde komen, werd tegen de parkeerautomaat gebeukt. Ik vreesde het ergste maar hij raakte bij wonder niet geblesseerd. Nadien dreigden de dieven om mijn gloednieuwe etalage aan diggelen te gooien maar gelukkig konden ze de staander waarmee ze dat wilden doen niet optillen.”

Wel wat gewoon

Ook verkoopster Semillia Durbelle deelde in de klappen. “Ik kreeg een harde duw en vloog zo tegen de grond. Toch kwam ik er met de schrik van af. Hoewel ik wel wat gewoon ben, was ik toch onder de indruk van de schermutseling. Dit had veel slechter kunnen aflopen.”

Verkoopster Semillia Durbelle deelde ook in de klappen
Verkoopster Semillia Durbelle deelde ook in de klappen© MP

Zaakvoerder Jonah Claeys had minder geluk. Hij liep heel wat blauwe plekken op, raakte gewond aan zijn rechterhand en is werkonbekwaam. “Ik kan geen snoepzakjes meer knopen. Zelfs een flesje drank uitgieten in een glas lukt niet meer. Uiteraard een zeer vervelende situatie. Later zal moeten blijken of mijn hand ook gebroken is. Mijn vriendin is thuisverpleegster en volgt mijn blessure goed op.”

Jonah Claeys diende geen klacht in tegen de dieven. “Ach, wat maakt het uit?”, haalt hij zijn schouders op. “Zelfs als ze gevat worden, komen ze direct weer vrij. Ik steek liever mijn tijd in andere zaken.”

De zaakvoerder geraakte gewond aan zijn rechterhand
De zaakvoerder geraakte gewond aan zijn rechterhand© MP

Het was niet de eerste keer dat de zaakvoerder van Bon Bon Ballon ongewenst bezoek kreeg. Begin dit jaar werden zijn sleutels gestolen van achter de toonbank. Ook die dieven reageerden agressief toen ze betrapt werden. Toen raakte Jonah niet gewond.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten