Zaakvoerder Brugs danscafé Suite 17 riskeert fikse boete voor zwartwerk

De zaakvoerder van danscafé Suite 17 in Brugge moet zich in de Brugse rechtbank verantwoorden voor inbreuken op de sociale wetgeving.

© Foto KW

Maldegemnaar Sampson T. (31) riskeert een geldboete van 38.400 euro. Op 19 november vorig jaar viel de sociale inspectie rond 02.00 uur de zaak langs de Sint-Jansstraat binnen. Er bleken drie obers in het zwart aan het werk.

Bij een andere controle bleken opnieuw vier mensen niet correct aangegeven. “Ook uit foto’s die het café op Facebook plaatste van speciale avonden als ‘Rumble in The Jungle’ en ‘Grey Goose Night’ konden de inspecteurs overtredingen afleiden”, verduidelijkte arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere. “Op de foto’s waren immers personeelsleden te zien die niet geregistreerd stonden voor die feestjes.”

Volgens De Ketelaere geeft Sampson T. sinds 1 april geen enkele prestatie meer door aan het sociaal secretariaat. Hij kwam woensdag ook niet opdagen voor zijn proces. Zijn zaak kwam vorig jaar ook al in opspraak. Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) liet Suite 17 toen voor een tijdje sluiten wegens haar deurpolitiek. Zo moesten mannelijke klanten altijd vergezeld worden door een vrouw. Het vonnis in de zaak rond het zwartwerk volgt op 9 januari.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.