Inwoners van het gehucht Sleihage schrokken zich donderdag omstreeks 14 uur een bult toen verschillende combi's, ambulances en een mug halt hielden bij Auto Yvo, de bekende autohandel langs de Diksmuidsesteenweg, vlakbij de rotonde. "Het was duidelijk dat er iets ergs gebeurd was. Ik dacht dat aan een moord", zegt een buurtbewoonster die net thuis kwam.

Even voordien was een ruzie in de villa vlakbij de autohandel, waar zaakvoerder Yves Van Oost (50) en zijn partner Kurt Haezebrouck (53) wonen, volledig uit de hand gelopen. Een jongeman uit De Panne, die op het ogenblik van de feiten in de villa verbleef, kreeg het er aan de stok met zaakvoerder Van Oost. "Bij een steekpartij raakten twee mensen levensgevaarlijk gewond. Vermoedelijk werden die verwondingen toegebracht met een mes", bevestigde het parket donderdag.

Na het tumult zette de jongeman het op een lopen. Hij rende de nabijgelegen Ieperstraat richting Hooglede in. Uiteindelijk werd hij zo'n kilometer verderop zwaargewond teruggevonden. De man werd ter plaatse verzorgd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer werd opgeroepen om een tent te komen plaatsen zodat de sporen in de Ieperstraat niet verloren zouden gaan. De zaakvoerder liep na het incident richting de garage.

© BF

Toestand is kritiek, maar stabiel

Het parket en de politie startten donderdagmiddag een onderzoek op om precies na te gaan wat er even voordien was gebeurd. Dat onderzoek duurde tot laat in de avond. Speurders zochten zowel in als rond de villa en waren ook in de autohandel op zoek naar mogelijke sporen. De tent in de Ieperstraat in Hooglede bleef nog urenlang staan.

Kurt Haezebrouck keek vanuit de autohandel toe. Hij wenste geen uitleg te geven over wat er precies was gebeurd. Voorlopig is in de zaak nog niemand gearresteerd.

De twee mannen die betrokken waren bij de steekpartij liggen in het ziekenhuis. Hun toestand is kritiek, maar stabiel. Ze staan onder politietoezicht. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor poging doodslag. Mogelijk kan een van de twee betrokkenen vandaag, vrijdag, verhoord worden.

(BF)

Inwoners van het gehucht Sleihage schrokken zich donderdag omstreeks 14 uur een bult toen verschillende combi's, ambulances en een mug halt hielden bij Auto Yvo, de bekende autohandel langs de Diksmuidsesteenweg, vlakbij de rotonde. "Het was duidelijk dat er iets ergs gebeurd was. Ik dacht dat aan een moord", zegt een buurtbewoonster die net thuis kwam.Even voordien was een ruzie in de villa vlakbij de autohandel, waar zaakvoerder Yves Van Oost (50) en zijn partner Kurt Haezebrouck (53) wonen, volledig uit de hand gelopen. Een jongeman uit De Panne, die op het ogenblik van de feiten in de villa verbleef, kreeg het er aan de stok met zaakvoerder Van Oost. "Bij een steekpartij raakten twee mensen levensgevaarlijk gewond. Vermoedelijk werden die verwondingen toegebracht met een mes", bevestigde het parket donderdag.Na het tumult zette de jongeman het op een lopen. Hij rende de nabijgelegen Ieperstraat richting Hooglede in. Uiteindelijk werd hij zo'n kilometer verderop zwaargewond teruggevonden. De man werd ter plaatse verzorgd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer werd opgeroepen om een tent te komen plaatsen zodat de sporen in de Ieperstraat niet verloren zouden gaan. De zaakvoerder liep na het incident richting de garage.Het parket en de politie startten donderdagmiddag een onderzoek op om precies na te gaan wat er even voordien was gebeurd. Dat onderzoek duurde tot laat in de avond. Speurders zochten zowel in als rond de villa en waren ook in de autohandel op zoek naar mogelijke sporen. De tent in de Ieperstraat in Hooglede bleef nog urenlang staan.Kurt Haezebrouck keek vanuit de autohandel toe. Hij wenste geen uitleg te geven over wat er precies was gebeurd. Voorlopig is in de zaak nog niemand gearresteerd.De twee mannen die betrokken waren bij de steekpartij liggen in het ziekenhuis. Hun toestand is kritiek, maar stabiel. Ze staan onder politietoezicht. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor poging doodslag. Mogelijk kan een van de twee betrokkenen vandaag, vrijdag, verhoord worden.(BF)