Zaak tegen Barbara Gandolfi en ex-echtgenoot ingeleid

Vanochtend is voor de Brugse correctionele rechtbank een zaak ingeleid tegen mediafiguur Barbara Gandolfi en haar ex-echtgenoot en zakenpartner Frédéric Vanderwilt. Gandolfi en Vanderwilt worden verdacht van een lasterlijke aangifte.

© Benny Proot

Barbara Gandolfi en haar ex moeten zich voor de rechter verantwoorden.
© Benny Proot

De hele kwestie kadert in een gerechtelijk onderzoek dat het Brugse gerecht al jarenlang voert tegen de nachtclubeigenaars. In juli 2009 werden in dat onderzoek enkele huiszoekingen uitgevoerd bij de verdachten. Het grote dossier over de financiële handel en wandel van Gandolfi en Vanderwilt is nog steeds hangende.

In augustus 2010 dienden Gandolfi en Vanderwilt klacht in tegen twee speurders van de Brugse federale politie wegens onder andere poging tot schriftvervalsing. Die politiemensen dienden op 11 december 2013 op hun beurt een klacht in wegens lasterlijke aangifte. In oktober besliste de raadkamer om Gandolfi en Vanderwilt hiervoor naar de strafrechter te verwijzen.

De zaak werd vanochtend ingeleid en uitgesteld naar de zitting van 10 maart.

Ondertussen staan Gandolfi en Vanderwilt voor de correctionele rechtbank van Brussel terecht voor enkele faillissementsmisdrijven en voor het opstellen van valse facturen. Die zaak wordt op 4 februari behandeld.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.