Zaak rond ‘horrornanny’ die polsen van tweeling brak opnieuw uitgesteld

Redactie KW

Het OM wil namelijk nog bepaalde stukken uit de VS aan het dossier toevoegen, maar die moeten nog vertaald worden.

De zaak tegen de Amerikaanse nanny Aubrey A. (34), die in de zomer van 2011 opzettelijk de polsen gebroken zou hebben van een tweeling, is deze ochtend opnieuw uitgesteld door de rechter in Brugge. Op 27 oktober zal een deskundige verhoord worden, die door de verdediging werd aangesteld om na te gaan of de slachtoffertjes een botziekte hebben.

“Mocht er inderdaad sprake zijn van een botziekte moet mijn cliënte worden vrijgesproken op basis van twijfel“, stelt Yen Buytaert, de advocate van Audrey A. “Ze blijft erbij dat ze de kinderen geen kwaad heeft willen doen. Een van de kindjes liep de breuken op toen ze zelf ten val kwam. Het ging om onopzettelijke slagen dus. Met de breuken bij het andere kind heeft ze niets te maken. Het nieuwe uitstel, dat door het OM werd gevraagd, is bijzonder ergerlijke. Niet alleen voor mij maar ook voor mijn cliënte, die intussen in de cel moet blijven. Het parket heeft al 4,5 jaar de tijd gehad om stukken aan het dossier te voegen.”

De ouders van de tweeling, een koppel uit Luxemburg dat op het moment van de feiten op vakantie was in Knokke, stelde zich burgerlijke partij in de zaak. Aubrey A. keerde kort na de feiten terug naar de VS. Ze kreeg in 2013 bij verstek vier jaar effectief, maar de vrouw tekende verzet aan. Ze werd intussen aan ons land uitgeleverd.

In de Amerikaanse staat Utah zou ze gelijkaardige feiten gepleegd hebben.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.