Zaak insulineverpleegster uitgesteld door vakbondsactie

Redactie KW

De zaak van een dubbele poging tot gifmoord in Lichtervelde is uitgesteld omdat door de vakbondsactie in de openbare diensten de beklaagde niet vanuit de gevangenis kon overgebracht worden.

Tanja R. (33) uit Diksmuide spoot in een rusthuis in Lichtervelde opzettelijk een grote dosis insuline in bij twee patiënten die niet aan diabetes leden.

Op 22 juni 2013 werd Georges Deschepper (88) plots ernstig ziek in rusthuis ‘t Hof in Lichtervelde. De man uit Izegem lag een week lang in coma. In januari 2015 werd in hetzelfde woonzorgcentrum ook een 88-jarige dementerende patiënte plots heel ziek. In beide gevallen hadden de slachtoffers een grote dosis insuline toegediend gekregen.

Al het personeel van ‘t Hof werd op de rooster gelegd. Hierbij kwam vooral Tanja R. in het vizier van de speurders. Eind september 2015 stond in Brussel een test met de leugendetector gepland. Vlak voor de test bekende R. de feiten. Beide slachtoffers overleden enkele maanden na de feiten. Het gerecht onderzocht nog een honderdtal andere overlijdens, maar ontdekte geen andere slachtoffers.

De zaak werd eerder al uitgesteld toen de verdediging de medische dossiers van de slachtoffers nog wilde laten inkijken door een tegenexpert. Dat is intussen gebeurd, maar er zouden geen nieuwe elementen aan het licht gekomen zijn.

Op 7 juni om 10.30 uur wordt de zaak gepleit. De uitspraak volgt tegen het einde van juni. Over de burgerlijke belangen wordt wellicht pas in september geoordeeld.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.