Zaak 1 dag gesloten: Brugs restaurant krijgt meteen inbreker over de vloer, N-VA vraagt extra patrouilles

© iStock
Redactie KW

Een dag nadat de horecazaken door het coronavirus verplicht de deuren moesten sluiten, kreeg een Brugs restaurant al een inbreker over de vloer. Bij Au-Gusto Wine & Dine nam de dader voor zo’n 8.000 euro aan elektronische apparaten mee.

Vlak voordien probeerde hij ook bij de buren binnen te breken. Toen dat niet lukte, rustte hij een halfuur uit op het terras met een sigaret alvorens het Italiaans restaurant binnen te dringen. “Dit is verschrikkelijk, net op het moment dat we het al zo hard te verduren krijgen”, zucht uitbater Federico Cappuccilli.

De inbreker sloeg zaterdagnacht zijn slag op de site Oud Sint-Jan in hartje Brugge. Even voor 3 uur was de man voor het eerst te zien op camerabeelden van B-In en Mister Spaghetti, waar hij tevergeefs probeerde in te breken. In het Italiaans restaurant lukte dat dus wel. Eenmaal hij de zaak binnen raakte, bleef hij nog koelbloedig ook.

“Hij schakelde de camera in onze keuken uit en begon daarna zijn rooftocht door onze zaak”, vertelt uitbater Federico Cappuccilli. “Hij nam de inhoud van onze kassa mee, al zat daar gelukkig niet veel meer in. Het ergste is dat hij wel al onze tablets en een Macbook Pro meenam. Alles samen zijn we voor 8.000 euro bestolen. Een fikse tegenslag, zeker als je weet dat we het al zo hard te verduren hebben sinds de verplichte sluiting van de horeca.”

Gemeenteraadsleden Pol Van Den Driessche en Nele Caus (N-VA) zijn ongerust dat er de komende weken nog extra inbraken zullen volgen nu de horecazaken er verlaten bijliggen en heeft een mail te gestuurd naar de burgemeester met de vraag om extra patrouilles in het straatbeeld in te zetten. “Op die manier worden potentiële inbrekers hopelijk afgeschrikt. De horeca heeft het al hard genoeg te verduren in deze periode”, zegt Pol Van Den Driessche. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier