Wurgpoging met sjaal in Ichtegem levert vier jaar cel op

De man kreeg vier jaar effectief. © iStock
Redactie KW

Een man uit Zomergem heeft in de Brugse rechtbank vier jaar cel effectieve celstraf gekregen voor poging tot doodslag op zijn ex-vriendin. Hij probeerde de vrouw te wurgen met haar sjaal, maar zelf ontkende hij dat met klem.

De 27-jarige Tommy V. had een jaar lang een relatie met het 45-jarige slachtoffer A.V. uit Ichtegem. Volgens de advocaat van A.V. ging zij al die tijd gebukt onder de gewelddadige terreur van V., een alcoholverslaafde bouwvakker en vechtsporter. “Als hij gedronken had, werd het beest een monster”, stelde meester Kris Vincke tijdens het proces.

“Dan mishandelde hij haar voor de ogen van haar kinderen. De glazen salontafel was daarbij zijn geliefkoosde wapen. Wat mijn cliënte moest meemaken is werkelijk onbeschrijfelijk. Om rillingen van te krijgen.”

Tuinafval in de woonkamer

Op 16 april vorig jaar strooide V. zakken met tuinafval uit in de woonkamer van A.V. en gooide hij haar op de salontafel. De vrouw liep daarbij twee gebroken ribben op. Bij een ander incident sloeg hij haar in het rond in de garage en goot hij de vuilnisbak over haar leeg. Bij een van de tussenkomsten door de politie deelde V. ook een kopstoot uit aan een politieagent. Maar op 27 december escaleerde de situatie volledig. A.V. kwam thuis van een bioscoopbezoek met haar kinderen waarop Tommy V. haar sjaal vastgreep en dicht snoerde. “Daarna sleurde hij haar enkele keren met het sjaaltje omhoog tot ze het bewustzijn verloor“, aldus nog Kris Vincke.

Twee keer vrijgelaten onder voorwaarden

Tommy V. werd tijdens het onderzoek twee keer vrijgelaten onder voorwaarden, maar hij belandde telkens weer achter de tralies omdat hij de vrouw bleef lastigvallen. De man ontkende dat hij zijn ex probeerde te doden. “Hij wou haar enkel tegenhouden omdat hij verhaal wou halen“, probeerde zijn advocaat. Maar de rechter hechtte daar vrijdag geen geloof aan.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier