Worden honden en katten vergiftigd in Beselare?

Redactie KW

De voorbije maanden werden in Beselare meerdere honden- en katteneigenaars opgeschrikt door een aantal gelijkaardige symptomen bij hun huisdieren.

Zowel in de Wervikstraat, Geluwestraat, Warden Oomlaan als Potteriestraat vertoonden honden vergiftigingsverschijnselen. Er wordt ook vermoed dat een aantal katten slachtoffer werden van de vergiftiging. “Enkele dagen voor het geval in de Wervikstraat, werd ik opgeroepen door mensen in de Potteriestraat van wie hun hond vergiftigd was”, zegt dierenarts Theo Borgers uit de Waterstraat in Geluveld. “Het ging over een zenuwvergiftiging die waarschijnlijk voortkomt door fosfor of dergelijke. Deze producten worden gebruikt in pesticiden tegen insecten en ongedierte. Ik behandelde die hond en gelukkig is het dier genezen. Een tijd geleden was er bij diezelfde mensen opnieuw een gelijkaardig geval. Het ging twee keer om hetzelfde type vergiftiging. Vorige week kreeg ik dan een oproep van mensen uit de Wervikstraat. Hun hond vertoonde net dezelfde symptomen. Ondertussen is hij aan de beterhand, maar hij is nog niet helemaal genezen.”

Stuiptrekkingen

Het verhaal van de dierenarts wordt bevestigd door Sylvie Vandenberghe (33) uit de Potteriestraat. “Het eerste geval was op 30 december”, zucht ze. “Toen kreeg onze hond Amora heftige stuiptrekkingen die meer dan vijf uur duurden. Ze kreeg drie keer kalmeermiddelen toegediend en was er heel erg aan toe. Vorige week woensdag op 11 maart kreeg Doucha dezelfde symptomen, maar van haar waren we er sneller bij waardoor het minder erg was. Ook mijn nicht in de Geluwestraat en kennissen van ons in de Warden Oomlaan werden slachtoffer. Daar zijn een aantal katten verdwenen.”

(DL – foto DL)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier