Winkeldief mag cel verlaten na zes feiten in Brugse binnenstad: “Thank you so much. Merry Christmas!”

Redactie KW

Twee Roemeense dieven hebben woensdag in de Brugse rechtbank elk een jaar celstraf met uitstel gekregen. De jongste was daar bijzonder gelukkig mee.

Op 24 juli zag een vrouw in een Brugse winkelstraat hoe Suraj V. (32) een portefeuille uit een handtas probeerde te stelen. Ze sprak de man aan, nam zijn foto en verwittigde de politie. V. en zijn kompaan Ionut G. (35) werden even later in de boeien geslagen. In hun rugzakken bleek de buit te zitten van vijf diefstallen eerder die dag bij onder meer H&M, Parallax en New Zealand Auckland in Brugge.

De mannen bekenden de feiten. “Mijn cliënt had financiële problemen”, pleitte Klaas Van Dorpe, de advocaat van Suraj V. “Hij kwam naar België om in de bouw te werken. Er was hem een mooi inkomen beloofd, maar daar bleek niets van te kloppen. Hij stal kleding voor eigen gebruik. Het spijt hem heel erg.” Toen V. hoorde dat hij na vijf maanden voorhechtenis de cel mag verlaten, ging hij de zaal uit met de hartverwarmende boodschap: “Thank you so much. Merry Christmas!” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.