Wingense wietboer moet negen maanden brommen

Redactie KW

Een 55-jarige loonwerker uit Wingene heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden cel gekregen, waarvan negen effectief, voor zijn aandeel in een industriële cannabisplantage in een van zijn loodsen langs de Hillesteenweg.

De cannabisplantage werd op 6 april 2012 toevallig ontdekt tijdens een bodemonderzoek vlakbij de bewuste loods. Bij dat onderzoek waren agenten aanwezig. Toen zij op de site netten en bidons aantroffen, die voor de cannabisplantage gebruikt werden, roken ze onraad en doorzochten ze de loods. Op de zolder troffen ze een cannabisplantage met meer dan 2.000 planten aan.

De beklaagde werd in de boeien geslagen en zat een viertal dagen in voorhechtenis. Hij is zijn onschuld altijd blijven uitschreeuwen. Naar eigen zeggen was de plantage het werk van een bende Nederlanders aan wie hij de loods verhuurde. De rechter liet 13.500 euro verbeurd verklaren. Omdat voor de plantage illegaal elektriciteit werd afgetakt, moet hij aan netbeheerder Gaselwest ruim 32.000 euro terugbetalen.

In de zaak stond ook nog een Nederlander terecht. Hij werd bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier