Wingense stalker met “Hitlerfascinatie” krijgt twee jaar celstraf

© gf
Redactie KW

Een 41-jarige man uit Wingene heeft in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk, voor belaging van zijn ex. De man doodde een van haar kippen en schilderde een hakenkruis op het tuinhuis. “Hij had een Hitlerfascinatie”, stelde de advocate van het slachtoffer.

In 2018 liep de relatie van K.H. op de klippen en begon hij zijn ex hevig te stalken. “Hij belde wel 1.000 keer op haar vaste telefoon en bonkte ‘s nachts op haar deur”, schetste Virginie Cottyn, de advocate van het slachtoffer, de feiten. “Hij stuurde haar sms’en waarin hij haar kleding beschreef gewoon om aan te tonen dat hij haar in de gaten hield. Zelfs een van haar kippen moest het ontgelden.” Volgens Cottyn had K.H. een Hiltlerfascinatie. “Zo tekende hij een hakenkruis op het tuinhuis van mijn cliënte. Ze zag geen andere oplossing dan haar vensters af te plakken, zodat hij niet meer kon zien dat ze thuis was. Op aanraden van de politie plaatste ze zelfs camera’s. Ze leefde in een bunker en door die terreur moest haar dochter in behandeling bij een psycholoog.”

In februari 2019 belandde K.H. even in de cel en kreeg hij een contactverbod opgelegd. Dat respecteerde hij een tijdje, maar in september reed hij zijn ex met zijn fiets omver toen zij van de yogales kwam. “Hij greep haar bij de haren”, vervolgde Cottyn. “Mijn cliënte schreeuwde voor haar leven. Gelukkig kwamen andere leerlingen naar buiten om haar te helpen.” Sinds die feiten zit K.H. in voorhechtenis. Het Openbaar Ministerie vroeg tijdens de pleidooien drie jaar cel voor K.H., die zich in een slachtofferrol wentelde. “Na de breuk belandde mijn cliënt in armoede, terwijl zijn ex in luxe leefde”, pleitte zijn advocaat Maxime Van Winkel. “Hij verweet haar ook dat hij het contact met zijn zoon kwijtspeelde. Maar hij beseft dat hij over de schreef ging.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier