Wielsbekenaar die aannemer bewusteloos mepte op vrijgezellenfeest voor rechter

Een Wielsbekenaar moet zich voor de rechter verantwoorden voor slagen aan een aannemer uit Koekelare. Tijdens een vrijgezellenfeest in Brugge sloeg K.B. het slachtoffer bewusteloos, maar dat ontkent hij zelf met klem. “Het was maar een duwtje”.

© Getty Images

Op 17 juni 2017 was aannemer Luc Victoor (56) uit Koekelare aan de slag in de woning van zijn zoon in de Vlamingstraat in Brugge. Rond halfvier in de namiddag zag hij hoe een groep feestende mannen een tuinslang uit zijn aanhangwagen meegraaiden. Hij liep naar buiten en vroeg de mannen, die een vrijgezellenfeestje hielden, om de tuinslang terug te leggen. Er ontstond een discussie waarbij een deel van de mannen rond Luc Victoor gingen staan. Volgens een getuige gaf één van de mannen, K.B. (43) uit Wielsbeke, het slachtoffer een harde vuistslag in het gezicht. De man viel bewusteloos tegen de grond en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Mijn cliënt hield aan de feiten een gebroken tand, een oogletsel en een lichte hersenschudding op“, pleitte advocaat Klaas Van Dorpe dinsdag in de Brugse strafrechtbank. “Hij was een week werkonbekwaam en kampt nog steeds met angsten en slapeloosheid.” Meester Van Dorpe vroeg een schadevergoeding van 4.350 euro voor zijn cliënt. Na het incident gingen de feestvierders er vandoor. De zoon van Luc Victoor zette op zijn fiets de achtervolging in maar vond de mannen niet meer terug. Hij trof wel hun weggegooide verkleedkledij aan. Nadat het slachtoffer zijn verhaal deed in de krant stapte K.B. zelf naar de politie. “Mijn cliënt vond het verhaal van het slachtoffer zwaar overdreven en wou zijn eigen versie geven”, stelde zijn advocaat.

“Volgens mijn cliënt had het slachtoffer gedronken en nam hij een uitdagende houding aan. Hierop gaf hij hem een duwtje, maar zeker geen vuistslag. Hierop kwam het slachtoffer ten val en raakte hij gewond.” Die woorden schoten bij het slachtoffer in het verkeerde keelgat. “Ik had helemaal niet gedronken en daagde al zeker niemand uit”, stelde Luc Victoor. “Die beschuldigingen kunnen echt niet door de beugel. Ik had helemaal niets misdaan en de getuige heeft duidelijk gezien dat ik een vuistslag kreeg.” Volgens de procureur kampt K.B. met een agressieprobleem. Ze vroeg daarom een straf met uitstel, gekoppeld aan probatievoorwaarden. Volgens Uitspraak op 22 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.