Wevelgemse ex-diaken bekent: “Ik verloste enkel bejaarden ‘die verre weg waren'”

© Frederic Vansteenkiste
Redactie KW

Twee weken na zijn arrestatie voor meervoudige moord houdt de gevallen diaken Ivo Poppe uit Wevelgem tegenover het gerecht vol dat hij enkel terminale patiënten het leven ontnam. “Oude mensen, die ver weg waren…”

De gearresteerde gewezen diaken countert met zijn verklaring de veronderstelling als zou hij ook patiënten hebben omgebracht, die aan de beterhand waren.

Mensenliefde

De gedachte dat ook niet-terminale patiënten slachtoffer zijn borrelde vooral op bij de nabestaanden, die sinds de affaire Poppe met vragen zitten bij het overlijden van hun familielid in het voormalige Meense ziekenhuis. Zoals geweten boden zich ondertussen meer dan zestig vertwijfelde nabestaanden bij de ombudsdienst van het huidige AZ Delta, campus Rijselstraat Menen, aan.

Ivo Poppe (57) werkt vanaf de eerste dag van het onderzoek goed mee met de speurders. Hij werd ondertussen een paar keer verhoord en blijft herhalen dat hij uit mensenliefde handelde. Hij kon het niet aan dat oude mensen nog voort moesten afzien en verloste hen uit hun lijden.

Opgravingen

Naar verluidt weet hij nog altijd niet hoeveel slachtoffers hij maakte. Hij herinnert zich niet meer de gevallen van de beginjaren. Ivo Poppe kwam begin de jaren tachtig als verpleegkundige in dienst van het toenmalige Sint-Jorisziekenhuis in Menen. Hij bleef er tot 2011.

Het parket van Kortrijk heeft het over het omvangrijkste moorddossier in zijn bestaan. Het is nog niet uitgemaakt of er slachtoffers worden opgegraven.

(JPT)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare, Izegem, Leie en Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier