Wevelgemnaar veroordeeld tot elf maanden cel voor kindermishandeling

© GettyImages
Redactie KW

Een man uit Wevelgem is door de strafrechter in Kortijk veroordeeld tot elf maanden cel en een boete van 100 euro voor kindermishandeling. Bij het zesjarig zoontje van zijn 27-jarige vriendin werden ernstige verwonding vastgesteld. De oma en de voogd van het kindje kregen een schadevergoeding.

Het kind van zes werd geboren met een beperking. Hij heeft vaak epileptische aanvallen, is nog niet zindelijk en kan amper praten. De problemen begonnen toen zijn mama ging samenwonen met haar 34-jarige vriend, zo meent de grootmoeder van het kind. Zij stelde zich burgerlijke partij samen met de voogd van het kind.

Volgens het openbaar ministerie ging het duidelijk om kindermishandeling. “Op een avond merkte de moeder op dat de jongen volstond met blauwe plekken in zijn gezicht, op zijn lichaam en in de schaamstreek“, aldus de procureur tijdens het proces. “Maar toen ze in het ziekenhuis zeiden dat ze genoodzaakt waren om de politie te verwittigen, namen ze het jongetje terug mee naar huis.” De biologische vader diende een klacht in tegen de moeder en haar vriend, maar volgens de advocaat van de vrouw zouden de blauwe plekken het gevolg zijn van abnormaal speelgedrag.

De stiefvader, die volgens de procureur onsamenhangende verklaringen had afgelegd tijdens het onderzoek, ontkende dat hij zijn stiefzoon zou hebben geslagen. De rechter ging daar ter niet in mee en veroordeelde hem tot een celstraf van elf maanden. De grootmoeder kreeg een schadevergoeding van 250 euro, aan de voogd werd 1.751 euro toegekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier