West-Vlaamse Noa (22) slachtoffer van zinloos geweld op Gentse Feesten

Noa Cornaer werd in elkaar geslagen op de Gentse Feesten. © BELGA/Instagram
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Noa Cornaer uit Jabbeke is maandagnamiddag het slachtoffer geworden van zinloos geweld tijdens de Gentse Feesten. Net toen ze afscheid genomen had van haar vrienden, werd ze door vier mannen in elkaar geslagen.

Noa Cornaer (22) had er maandag een namiddagje Gentse Feesten op zitten, toen ze werd lastiggevallen door enkele mannen. “Ik had letterlijk tien seconden ervoor afscheid genomen van mijn vrienden”, vertelt de studente Journalistiek uit Varsenare, een deelgemeente van Jabbeke. “Ik liep voorbij vier mannen, die mij aanspraken. ‘Mooi meisje, kom kom’, zeiden ze. Omdat ik daar niet op in ging begonnen ze ‘hoer’ en ‘slet’ te roepen.”

Het bleef echter niet bij scheldwoorden. Noa kreeg rake klappen te verwerken. “Ze zijn achter me aangegaan, hebben me op de grond geduwd en zijn me beginnen te slaan. En daarna lieten ze mij gewoon liggen, bewusteloos. Ik weet zelfs niet veel meer van wat er gebeurd is, want ik ging in shock. Ik weet alleen dat het gebeurd in een klein straatje, waar niemand iets kon zien. Al gebeurde het wel op klaarlichte dag…”

De Varsenaarse hield een blauw oog en opgezwollen wang over aan het voorval.
De Varsenaarse hield een blauw oog en opgezwollen wang over aan het voorval.© Instagram

Noa, die ook als freelance medewerker voor onze krant werkt, stapte nog niet naar de politie. Al is ze wel van plan om een klacht in te dienen. Eerst gaat ze met haar ouders langs bij de dokter.

De Varsenaarse wil zich niet laten afschrikken door het voorval. “In de vijf jaar dat ik in Gent studeer is er nog nooit iets gebeurd. Er zijn wel eens gasten die iets roepen, maar ik ben nooit eerder aangevallen. Ik wil dan ook niet laten om in de toekomst alleen naar huis te gaan na een feestje.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier