Wervikse stalkster van Willy Sommers veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf

Voor de drie kinderen van Willy Sommers had de stalksters even veel dode veldmuizen veil. © Willysommers.be
Redactie KW

Een vrouw uit Wervik is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete van 1.200 euro voor het stalken van Willy Sommers.

De vrouw uit Wervik die zanger Willy Somers, zijn vriendin Cindy en zijn kinderen in 2012 maandenlang gestalkt en bedreigd heeft, is dinsdag door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete van 1.200 euro. Ze moet ook een schadevergoeding van 2.650 euro betalen aan de slachtoffers.

In verschillende brieven, die de vrouw telkens aangetekend verstuurde, bedreigde ze vooral de vriendin van Willy Sommers, of Willy De Gieter zoals de zanger echt heet. Maar ook de kapster van het koppel en twee leden van zijn fanclub werden bij naam genoemd. Op 23 november 2012 culmineerden de bedreigingen in een postpakket met drie doosjes, met daarop de namen van de kinderen van De Gieter, die elk een dode veldmuis bevatten.

Al jarenlang trouwe fan

Bij het bestuderen van de camerabeelden van de Eurospar in Bredene, van waar de vrouw haar eerste brieven verstuurde, herkende het koppel C.R., een 49-jarige vrouw met woonplaats in Wervik, die al jarenlang trouwe fan was van de zanger. Volgens Cindy kocht de vrouw geschenkjes voor Sommers en zijn kinderen en stuurde ze ook geregeld vleiende sms’jes.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier