S.V. bracht serieuze schade toe aan enkele geparkeerde wagens in Wervik. Hij liet op een rode Peugeot het riooldeksel achter. Een caravan die op de NMBS-parking opgesteld stond, werd in brand gestoken. De caravan brandde volledig uit. De man werd op de dag van de feiten dankzij een alerte buurtbewoner gevat.

De politie pakte V. op en de brandstichter werd voor de onderzoeksrechter gebracht. Die besliste om hem vrij te laten onder voorwaarden. Zo mocht de verdachte niet meer op café gaan en geen alcohol meer drinken. Ook was hij blijkbaar depressief en nam hij daarvoor medicatie. V. vraagt de rechtbank nu een straf met voorwaarden. Vonnis op 7 januari.

(CMW)

S.V. bracht serieuze schade toe aan enkele geparkeerde wagens in Wervik. Hij liet op een rode Peugeot het riooldeksel achter. Een caravan die op de NMBS-parking opgesteld stond, werd in brand gestoken. De caravan brandde volledig uit. De man werd op de dag van de feiten dankzij een alerte buurtbewoner gevat. De politie pakte V. op en de brandstichter werd voor de onderzoeksrechter gebracht. Die besliste om hem vrij te laten onder voorwaarden. Zo mocht de verdachte niet meer op café gaan en geen alcohol meer drinken. Ook was hij blijkbaar depressief en nam hij daarvoor medicatie. V. vraagt de rechtbank nu een straf met voorwaarden. Vonnis op 7 januari. (CMW)