Werkstraf voor vrouw uit Desselgem die partner 7 keer stak met keukenmes

Redactie KW

Een slaande ruzie met haar drugsverslaafde vriend die eindigde met een steekpartij, levert een 24-jarige vrouw uit Desselgem een werkstraf van 125 uren op.

De Kortrijkse strafrechter achtte het niet bewezen dat ze de bedoeling had haar vriend om het leven te brengen.

Het koppel woonde zo’n vier jaar samen in Deerlijk. Het kwam wel vaker tot slaande ruzies, getuige een blauw oog of gebroken vingers. De vrouw was niet opgezet met het drugsgebruik en de handel van haar vriend. Op 17 december vorig jaar kwam het opnieuw tot een hoog oplaaiende ruzie.

Haar vriend viel haar op de koop toe nog eens aan met een bezemsteel. Ze probeerde zich eerst te verweren met een plastic stok, maar nam plots haar toevlucht tot een keukenmes. Uiteindelijk raakte ze hem zeven keer in hals, schouder, dij, elleboog en duim, maar levensgevaarlijke verwondingen liep hij niet op. Na een verblijf van anderhalve maand in voorhechtenis trok ze opnieuw bij haar ouders in en startte een nieuw leven. Na het partnergeweld vond de politie tijdens een huiszoeking 146 gram cocaïne en 230 gram weed. Hij gaf gebruik en verkoop toe. Daarvoor kreeg hij eerder al een celstraf van achttien maanden, waarvan de periode van voorhechtenis effectief. Hij moet zich ook voor zijn problemen laten begeleiden.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.