Werkstraf voor man die met valse briefjes betaalde

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een man van 37 jaar uit Hooglede is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur omdat hij bij tal van handelaars betaalde met valse briefjes van 50 euro. Ook nadat hij zich bij de politie had aangegeven, bleef hij het valse geld gebruiken.

De beklaagde betaalde van augustus tot december vorig jaar in verschillende winkels met vals geld. Hij liep verschillende keren tegen de lamp dankzij alerte handelaars.

Toen de politie hem ondervroeg, beweerde hij eerst dat hij het geld had ontvangen bij de verkoop van een aanhangwagen. Maar uiteindelijk ging hij zich aangeven bij de politie. Hij vertelde dat hij de valse briefjes online aankocht op een tweedehandswebsite. Toch bleef hij de briefjes gebruiken en bij een huiszoeking werden er 104 valse briefjes van 50 euro gevonden.

Het openbaar ministerie vorderde voor de feiten een jaar cel en een boete van 800 euro. De man zit in schuldbemiddeling en handelde volgens zijn advocaat uit noodzaak. Hij kampt ook met psychologische problemen. De correctionele rechtbank veroordeelde de man tot een werkstraf van 120 uur.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier