Werkstraf voor KVK-fan voor vuistslag aan andere supporter

© iStock
Redactie KW

Een 27-jarige supporter van voetbalclub KV Kortrijk moet van de rechter in Kortrijk een werkstraf van 85 uren uitvoeren en een boete van 800 euro betalen omdat hij een andere supporter een vuistslag gaf. Zes maanden mag hij ook niet meer naar een voetbalstadion. Aan het slachtoffer moet hij 1.160 euro schadevergoeding betalen.

Na de wedstrijd van KV Kortrijk tegen Sporting Charleroi op 16 februari 2019 liepen de gemoederen in de Kortrijkse spionkop hoog op. Dylan T. had al enkele pintjes op en sloeg een andere supporter in zijn gezicht. “Uit het niets”, aldus de advocate van het slachtoffer. De man hield er een zware hersenschudding aan over.

“Ik ging al sinds 1972 als supporter naar het stadion”, zegt het slachtoffer. “Maar nu durf ik niet meer. Ik was abonnee en probeerde wel nog eens, maar ik voel me niet meer veilig in een grote groep.”

Volgens Dylan T. sloeg hij niet zomaar maar gebeurde dat na een opmerking van het slachtoffer omdat hij een klein jongetje had omvergelopen. “Maar ik was fout”, gaf hij toe. “Ik excuseerde me al en trakteerde het slachtoffer al op een pint.” (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier