Werkstraf voor Knoks koppel dat fatale heroïne leverde aan beste vriend

Een koppel uit Knokke heeft van de strafrechter in Brugge 180 uur werkstraf gekregen omdat het de heroïne leverde die het leven kostte aan hun beste vriend. Op 18 september 2016 werd F.B. levenloos aangetroffen door zijn moeder in Knokke.

© Getty Images/EyeEm

De 29-jarige man bleek overleden aan een overdosis heroïne en onderzoek wees uit dat die afkomstig was van zijn beste vriend N.D. en zijn vriendin C.C.. “De broer van het slachtoffer verklaarde dat zij de enigen waren die hem aan heroïne hielpen”, stelde de procureur. “Ze waren daags voordien samen met het slachtoffer naar een dealer gegaan om een gram zuivere heroïne te kopen. De beklaagden wisten nochtans dat het slachtoffer aan diabetes en epilepsie leed en dat dit fatale gevolgen kon hebben.”

De procureur vroeg twee jaar cel voor het duo, maar de rechter hield er rekening mee dat zij intussen afkickten van de drugs en het slachtoffer de heroïne vrijwillig innam. De moeder van F.B. kreeg een schadevergoeding van 4.700 euro toegekend. De broer en de vader kregen respectievelijk 1.000 en 2.000 euro toegekend.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.