Werkstraf voor klant die weigert ‘coronakarretje’ te nemen en bewakingsagent bewusteloos duwt

© (Foto JH)
Redactie KW

Een 51-jarige man uit Koksijde kreeg in de rechtbank van Veurne een werkstraf van 50 uren gekregen omdat hij een bewakingsagent aan de Carrefour van Koksijde een duw gaf. De bewakingsagent viel achterover en raakte bewusteloos. De klant gaf de duw omdat hij weigerde een winkelkarretje te nemen, wat in coronatijden verplicht is.

De feiten dateren van 7 juli dit jaar. Zoals aan vrijwel elk warenhuis stond ook aan de Carrefour in de Robert Vandammestraat in Koksijde een bewakingsagent om te zien dat de coronamaatregelen nageleefd werden. Zo was het onder meer verplicht om met een winkelkar de zaak te betreden omdat zo de regens rond social distancing beter nageleefd kunnen worden. De klant weigerde dat echter te doen. De 59-jarige bewakingsagent uit Blankenberge sprak hem hierover aan en er ontstond een discussie. Plots kreeg de man met beide handen een forse duw tegen zijn borstkas van de dader. Hij viel fors achterover en landde pal op zijn achterhoofd. Daarop verloor hij het bewustzijn.

Het zag er even heel erg uit en de man werd met de MUG-heli overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij snel beter. Hij liep slechts een zware hersenschudding op en stelde zich zelfs geen burgerlijke partij. De klant die de forse duw gaf is een ex-militair die bij de politie gekend was. Hij riskeerde 7 maanden cel en 600 euro boete maar kreeg op zijn eigen verzoek een werkstraf. Opvallend: de man kon zijn eigen proces niet bij wonen omdat hij door corona zelf in quarantaine zat.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier