Werkstraf voor ex-coronapatiënt die agent in gezicht spuwt

© belga
Redactie KW

Een 40-jarige man uit Oudenburg heeft in de Brugse rechtbank 60 uur werkstraf gekregen voor weerspannigheid. In volle coronatijd spuwde hij een agent in het gezicht. Hij was op dat moment al besmet geweest met covid-19.

Op 24 mei kwam de politie tussenbeide in een ruzie aan een woning in Brugge. B.B. (40) uit Oudenburg stapte op de agenten af waarop zij hem aanmaanden om de nodige afstand te bewaren. “Ik heb het virus al gehad dus ik kan niet meer besmet raken”, reageerde hij.

Terwijl hij weer naar binnenging draaide B.B. zich plots om en spuwde een agent in het gezicht. Daarna gaf hij het slachtoffer ook nog twee elleboogstoten in het gezicht. De agent liep een zware hoofdwonde op en was zestien dagen werkonbekwaam.

Schadevergoeding

“Hij heeft een litteken en mocht tijdens zijn vakantie niet in de zon lopen”, stelde zijn advocaat. “Bovendien leefde hij vijf dagen in onzekerheid over een eventuele besmetting met het coronavirus.”

De procureur vroeg zes maanden celstraf met uitstel voor B.B., die de elleboogstoten met klem ontkende. “De agent is tijdens de schermutseling met zijn hoofd tegen de deurklink gevallen”, stelde zijn advocaat. Maar de rechter hechtte daar geen geloof aan en kende de agent een voorlopige schadevergoeding toe van 500 euro. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier