Werkstraf van 60 uren voor klappen tijdens afscheidsdrink

© Getty Images
Redactie KW

Een 49-jarige man uit Kortrijk moet van de rechter een werkstraf van 60 uren uitvoeren. Op zijn laatste werkdag bij een bedrijf vlakbij gaf hij een afscheidsdrink maar die eindigde in een vechtpartij in café De Sportwereld in Bellegem (Kortrijk).

Op 21 september 2018 nodigde Marino C. voor zijn laatste werkdag enkele vrienden en collega’s uit. Na wat alcohol kwam het plots tot een discussie met een vriendin en tevens collega van zijn echtgenote.

Volgens de openbare aanklager diende C. haar een vuistslag in het gezicht toen en stampte hij haar met zijn veiligheidsschoenen nog toen ze op de grond lag. De café-uitbaatster, nota bene de schoonmoeder van C., verwittigde de politie.

Schadevergoeding

Het slachtoffer liep drie gebroken ribben op. C. bekende een slag te hebben gegeven maar betwistte dat de vrouw de gebroken ribben bij de vechtpartij opliep. Volgens zijn advocate bleken de ribben tijdens een doktersbezoek inderdaad gebroken maar waren dat oudere fracturen. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 700 euro toegekend. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier