Werkstraf en boete voor duo met drugs in auto tijdens coronacontrole

Redactie KW

Twee twintigers uit Wevelgem en Torhout die op 29 maart 2020 tijdens een coronacontrole in Kortrijk geklist konden worden met cocaïne en cannabis aan boord van hun auto zijn door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot respectievelijk een werkstraf van 50 uren en een boete van 1.600 euro.

De controle vond plaats aan het Esso-tankstation langs de Brugsesteenweg in Kortrijk. De politie wou controleren of T.D. (21) uit Wevelgem en M.D. (22) uit Torhout zich wel aan de opgelegde coronamaatregelen hielden.

Spontaan gaf M.D. een zakje cannabis aan de agenten af. “Wellicht een afleidingsmanoeuvre”, klonk het bij de openbare aanklager. “Want in de auto vonden de agenten nog 8 bolletjes cocaïne die bestemd waren voor verkoop. T.D. gaf uiteindelijk toe pas sinds een tweetal weken drugs te hebben verkocht.”

Verkeerde vrienden

“Bij het begin van die coronaperiode werd ik ontslagen en leerde ik verkeerde vrienden kennen”, verontschuldigde T.D. zich voor de rechter. Hij toonde zich bereid een werkstraf uit te voeren en kreeg die ook, 50 uren. Zijn kompaan daagde niet voor de rechtbank op en liep een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden en een effectieve boete van 1.600 euro op. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier