Werkstraf en boete voor diefstal 68 krasloten, kompaan vrijgesproken

Redactie KW

Een 39-jarige man uit Wevelgem moet van de rechter in Kortrijk een werkstraf van 70 uren uitvoeren en een boete van 400 euro betalen voor de diefstal van 68 krasloten in dagbladwinkels in Menen, Rekkem en Lauwe. Zijn 30-jarige kompaan uit Menen die hem af en toe met de auto voerde, is vrijgesproken. Met de winst haalden ze drank en drugs.

Op 15 oktober 2020 stapte Christophe M. (39) uit Wevelgem langs de Moeskroenstraat in Lauwe (Menen) dagbladhandel Kathy binnen. Hij vroeg er 23 krasloten. Nadat de uitbaatster de loten op de toonbank had gelegd, vroeg hij ook nog om sigaretten. Van een onbewaakt moment maakte hij misbruik om met de krasloten te vluchten en in een klaarstaande auto te vluchten.

Diezelfde dag herhaalde hij dat kunstje nog eens in de Press Shop in de Rijselstraat in Menen, twee dagen later sloeg hij nog twee keer toe in Menen. Toen was hij meteen gele mountainbike op pad. In totaal ging hij met 68 krasloten aan de haal. Toen een agent hem op zijn gele mountainbike herkende, volgde een huis zoeking bij een 30-jarige vriend uit Menen. M. verbleef bij zijn vriend. In de vuilnisbak konden krasloten gevonden worden. S. bleek twee of drie keer zijn vriend naar een dagbladwinkel te hebben gevoerd met de wagen.

“Maar ik wist vooraf niet dat hij er krasloten zou stelen”, verdedigde hij zich. “Hij had voordien wel eens over die plannen gepraat maar niet die dag. Pas toen hij opnieuw instapte en ik de loten zag, wist ik dat hij die gestolen had.” Hij vroeg en kreeg de vrijspraak. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.