Weerspannige man beschuldigt agente: “vinger in anus gestoken tijdens fouille”

©SAKDAWUT TANGTONGSAP gf
©SAKDAWUT TANGTONGSAP gf
Redactie KW

Een 35-jarige man uit Koksijde, die zelf terecht staat voor weerspannigheid tegen de politie en het uiten verwijten, geeft voor een van de feiten een opvallende verklaring. “Tijdens de fouille stak een vrouwelijke agente haar vinger in mijn anus, en daarom ging ik kwaad verhaal halen”, zegt T.B.

De feiten dateren van 27 mei vorig jaar in Koksijde. In de villawijk ziet de politie de 35-jarige T.B. rondlopen. Hij gedroeg zich zenuwachtig en stond naar de huizen te kijken. Hij gaf een verwarde verklaring in gebrekkig Nederlands aan de politie. Die besloten om hem voor de zekerheid te fouilleren.

“Daarbij gedroeg hij zich erg geagiteerd”, sprak de procureur. “Hij werkte totaal niet mee, slingerde de agenten verwijten naar het hoofd en bij het boeien probeerde hij een van de agenten een vuistslag te geven. Die kon dat ontwijken. Hij kleedde zich zelfs uit tot op de onderbroek. Hij mocht beschikken maar stormde een uur later kwaad het politiebureau binnen. Hij schold de politie opnieuw uit en beschuldigde de vrouwelijke agent van verkrachting. Volgens hem heeft ze tijdens de fouille een vinger in zijn anus gestoken. Daar geloof ik niets van. Ik vorder twee maanden cel.”

Onrecht aangedaan

De advocaat van T.B. gaf een andere versie. “Hij was inderdaad zenuwachtig die dag maar dat kwam omdat hij zijn huissleutels verloren was aan de bushalte en hij op de terugweg was daar naartoe. Daarom was hij geagiteerd. Hij begreep totaal niet waarom hij gefouilleerd moest worden maar kon dat door zijn gebrekkige Nederlands moeilijk uitleggen. Tijdens de fouille voelde hij wel dat de vrouwelijke agente met haar vinger naar een plaats ging waar ze niet moest zijn.”

“Daarom draaide hij zich geschrokken om en raakte haar bijna. Maar dat is geen vuistslag geven. Hij voelde zich onrecht aangedaan en ging daarom een uur laten kwaad verhaal halen bij de politie. Pas dan werd hij opgesloten. Ik ben er zeker van dat, als hij dat niet had gedaan, hij nooit gedagvaard zou worden. Ik vraag de vrijspraak.” Vonnis op 23 april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.