Weer verwarmingsketels gestolen in verkaveling, nu in Oudenburg

© BB
Redactie KW

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in acht woningen in aanbouw van een verkaveling van sociale bouwmaatschappij De Mandel in Oudenburg. Er werden verwarmingsketels, thermostaten en bad- en douchekranen gestolen. Ook uit de werfkeet van aannemer Dany Wardenier (56) uit Oudenburg is een mobiele laspost gestolen. De schade loopt op tot in de tienduizenden euro’s.

Een inbraak van dit genre is erg uitzonderlijk in de politiezone Kouter, maar in Oostende gebeurde vorige week iets gelijkaardigs in de verkaveling in aanbouw aan het Duinenkerkje. Daar werden in acht woningen verwarmingsketels en ook keukentoestellen gestolen. Nu gebeurt hetzelfde in een verkaveling van De Mandel in de Bellerochelaan, een zijstraat van de Ettelgemsestraat in Oudenburg. Daar worden vier koppelwoningen, vier duplexwoningen en 30 appartementen opgetrokken. In acht woningen werden de deuren open gepraamd en werden verwarmingsketels, thermostaten en bad- en douchekranen meegenomen.

Er bleek eveneens ingebroken in de werfkeet van Oudenburgs aannemer Dany Wardenier (56). “Ik had nog maar net een nieuwe mobiele laspost gekocht ter waarde van 3.000 euro. Het slot van de werfkeet was opengebroken en de laspost verdwenen”, zucht hij.

In de verkaveling in aanbouw van De Mandel in Oudenburg werd in acht woningen ingebroken en de verwarmingsketels gestolen.
In de verkaveling in aanbouw van De Mandel in Oudenburg werd in acht woningen ingebroken en de verwarmingsketels gestolen.

“Het is de tweede keer dat ik bestolen ben op deze werf. De vorige keer, in maart, hadden ze hier onder meer een bobijn met aardingsdraad van liefst 180 kilo gestolen. In totaal ben ik hier al zo’n 6.000 euro kwijt aan diefstal en bovendien moet ik dat materiaal ook nog eens opnieuw kopen. Ik ben vandaag meteen om een nieuwe laspost gereden”, aldus Dany Wardenier. Volgens hem is werfdiefstal een echte plaag aan het worden op werven. “Maandelijks is het wel prijs op een of andere werf. Ik zou graag werken om centen te verdienen, niet om opnieuw materiaal te moeten kopen“, aldus Dany Wardenier. Woensdagavond na de inbraken in Oudenburg nam hij dan maar het zekere voor het onzekere. “Ik heb mijn werfkeet dan maar in de lucht gehangen met de torenkraan. Ik zie geen andere oplossing”, besluit hij.

Camerabeelden beschikbaar

“We vermoeden dat hetzelfde patroon als in Oostende zich herhaalde in de verkaveling van De Mandel”, zegt de Oudenburgse burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD). “Maar er zijn camerabeelden beschikbaar en die worden geanalyseerd. Ik heb ook gevraagd dat de politiepatrouilles extra aandacht zouden hebben voor bouwwerven. De hoogrendementsketels en thermostatische kranen zijn vakkundig afgekoppeld. Er is geen bruut geweld gebruikt. We vermoeden dat zich een bende daarin ‘specialiseert’.”

(HH/BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier