“Wat helpt om exhibitionisme te voorkomen? Een lange broek?”

© Getty Images
Redactie KW

Een lange broek aandoen? Met zijn gevatte antwoord op de vraag van de openbare aanklager wat er zou helpen om te vermijden dat een 62-jarige man uit Izegem nog exhibitionisme zou plegen, kreeg de rechter in Kortrijk de zaal aan het lachen. De beklaagde liet immers zijn geslachtsdeel (bewust?) uit zijn veel te korte loopshort hangen.

Al voor de derde keer kon Hendrik V. uit Izegem op 30 september betrapt worden op exhibitionisme. In een winkel stond hij er in een veel te korte loopshort en zonder onderbroek. Gevolg? Zijn geslachtsdeel bengelde uit zijn broek. Een strafregister leverde het vreemde gedrag de man nog niet op want de twee vorige keren kon het voorval in der minne geregeld worden. Nu volgde een dagvaarding.

“Ik vraag een celstraf van 4 maanden en een boete van 400 euro. Ik weet niet wat er anders zou werken”, vroeg de openbare aanklager zich luidop af. Waarop de rechter een even simpel als lachwekkend antwoord tevoorschijn toverde. “Ik wil eigenlijk een vrouw zijn”, verraste V. op zijn beurt. “Bovendien ben ik een fervent loper. Ik ben gewoon om in loopshorts met ingestikte onderbroek rond te lopen. Draag ik een andere short zonder onderbroek, dan floept mijn geslachtsdeel er soms wel eens uit.” De man vroeg de rechter er zonder straf vanaf te kunnen komen. Hij is ook bereid een werkstraf uit te voeren. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.