Waregemnaar vijftien jaar onder toezicht na aangebrande berichtjes, videochats en handtastelijkheden

© iStock
Redactie KW

Een 51-jarige man uit Waregem zal de komende 15 jaar door het gerecht opgevolgd worden nadat hij aangebrande sms’jes en videochats stuurde naar een minderjarige jongen. De rechter in Kortrijk sprak een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden en een boete van 800 euro uit.

Op 23 maart 2019 diende de moeder van de jongen klacht in. Een kennis van de familie had naar haar minderjarige zoon seksueel getinte sms’jes gestuurd en tijdens videochats zijn geslachtsdeel getoond. De man ging af en toe ook zwemmen met de jongen en tijdens die zwempartijtjes was het ook tot oneerbare voorstellen en handtastelijkheden gekomen.

“Ik was een beetje verliefd“, gaf J.V. tijdens zijn verhoren toe. De man is gehuwd en heeft zelf een zoon maar beseft dat hij volledig fout zat. Hij volgt therapie en is bereid die verder te volgen en uit de buurt van minderjarigen te blijven. De rechter verplichtte hem om vijf jaar lang voorwaarden te volgen. Daarna zal hij nog tien jaar onder toezicht van de strafuitvoeringsrechtbank blijven. Het slachtoffer kreeg een voorlopige schadevergoeding van 500 euro toegekend. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier