Wapenliefhebber die op z’n vriendin schoot, verkiest nu partner boven zijn wapens

Redactie KW

Alain S. (49), de wapenliefhebber die zich eind oktober urenlang met een wapen op zijn appartement in Brugge verschanste, is opnieuw vrij.

Hij deed afstand van zijn wapens en kiest voor zijn vriendin. “De liefde voor een vrouw, boven de liefde voor wapens”, zegt zijn advocaat Stijn Leliaert.

De veertiger loste in zijn appartement in de Zwarte Leertrouwersstraat in Brugge een schot op zijn partner. Zij kon vluchten en verwittigde de politie. Er werd een perimeter ingesteld en een indrukwekkende politiemacht trok naar het Brugse centrum. Het Cobra-team van de lokale en het de speciale eenheden van de federale politie zakten af.

Maar Alain S. weigerde aanvankelijk om naar buiten te komen. Na meer dan vier uur onderhandelen deed hij dat uiteindelijk toch. Hij werd opgepakt en aangehouden. Bij hem thuis werden tientallen wapens aangetroffen. Die zijn allemaal in beslag genomen.

De Brugse raadkamer besliste vanmorgen om de man vrij te laten onder voorwaarden. Hijzelf zegt dat het schot is afgegaan tijdens het poetsen van één van de wapens. Zijn partner gelooft hem en trekt opnieuw bij hem in.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier