Wagen met 300 gram cannabis onderschept: jonge Bruggelingen riskeren celstraf voor drugshandel

(iStock)
Redactie KW

Drie jonge Bruggelingen staan in de Brugse strafrechtbank terecht voor grootschalige drugshandel.

Op 21 januari vorig jaar hield een inbraakpatrouille hun wagen staande in Sint-Andries. Passagier K.R. (22) had ruim 300 gram cannabis en 11 paxons cocaïne bij zich. Die had hij ontvangen van bestuurder T.V. (2). Een derde inzittende, M.F. (20), had een boksbeugel op zak. T.V. bekende sinds september 2017 drugs te dealen.

In zijn woning troffen de speurders kleine hoeveelheden ketamine en cannabis aan. Bij M.F. werd een rugzak met 34 gram cocaïne aangetroffen. Tussen de isolatie op zolder stak 16.000 euro cash. De jongeman bleek speed, cocaïne, ketamine en MDMA te dealen op feestjes.

“Dat resulteerde in een maandelijkse omzet van 10.000 euro”, verduidelijkte de procureur. “Deze drie jonge mannetjes zijn al helemaal ingebed in het drugsmilieu.” Voor M.F. vroeg de procureur 2,5 jaar cel. Advocaat Stijn Leliaert benadrukte dat M.F. in de rechtbank van Namen al 2,5 jaar voorwaardelijke celstraf kreeg voor gelijkaardige feiten in dezelfde periode. Hij vroeg de rechter om geen bijkomende straf op te leggen. Voor T.V. vroeg de procureur twee jaar cel, voor K.R. achttien maanden, eventueel met probatie-uitstel. De twee vroegen zelf een werkstraf. Opmerkelijk: in een ander dossier werd K.R. ontvoerd door T.V. wegens een drugsschuld. De uitspraak volgt op 5 maart.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier