Waalse weigert mondmasker op zeedijk en ‘bijt als pitbull’ in arm agente

© GF
Redactie KW

Een 21-jarige vrouw uit het Waalse Bergen heeft zich vorige maand flink misdragen in De Panne. Ze beet er in volle coronatijden zelfs een agente in de arm.

De feiten dateren van 12 augustus vorige maand. Die dag waren er verschillende incidenten aan de kust. De 21-jarige C.L. kreeg het op de Zeedijk in De Panne aan de stok met haar eigen vriend. De ruzie liep bijzonder hoog op en zelfs een kind dat bij het koppel was raakte betrokken. Er ontstond een kleine volkstoeloop en de politie kwam tussenbeide.

“Zowel de vrouw als haar vriend droegen geen mondmasker en weigerden een op te zetten”, sprak advocaat Alain Coulier die de agente van politiezone Westkust bijstaat. “De vrouw bedaarde maar niet en dreigde de agenten te bijten. Toen ze zich hevig verzette, werd ze volgens de aangeleerde technieken vastgegrepen aan har arm. Plots rukte ze zich los en beet ze als een pitbull in de linkeronderarm van mijn cliënte. In volle coronatijden absoluut onaanvaardbaar. Bovendien was ze net hersteld van een revalidatie. In de cel bleef ze zich nog verzetten en hoestte ze daarbij opzettelijk alle richtingen uit. Wij vragen in totaal 2.320 euro schadevergoeding.”

De procureur sloot zich daarbij aan. “Dit kan absoluut niet door de beugel en wij vragen een principiële strenge straf van 8 maanden cel en 400 euro boete.” C.L. daagde niet op. Vonnis op 9 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.