VV Emelgem-Kachtem vraagt bewakingscamera’s na vierde inbraak

Een ruit aan de zijkant van de kantine werd ingegooid. © RV
Redactie KW

In de nacht van maandag op dinsdag kreeg VV Emelgem-Kachtem ongewenst bezoek op de site Emelgem. Een ruit aan de zijkant van de kantine werd ingegooid, maar de daders konden geen buit maken. De voetbalclub roept iedereen die iets verdachts gezien heeft op om dit te melden.

“De daders hebben heel gericht naar geld gezocht. Het is de tweede inbraak op korte tijd en de daders gingen op exact dezelfde manier te werk”, vertelt voorzitter Ronny Ghillemyn.

“We vermoeden dus dat het om dezelfde mensen gaat. Ze wisten heel goed waar ze moesten zoeken, maar op enkele stukken van 1, 2 en 5 cent na was er gelukkig niets aanwezig in de kantine. We hadden de kas mee. Ik vermoed toch dat het mensen zijn die het hier kennen. In totaal is dit denk ik al de vierde keer dat er ingebroken wordt.”

“Op een gebroken venster na is er geen schade aangericht. De vorige keer gebruikten ze hiervoor een steen. Deze keer moeten ze iets mee gehad hebben om de ruit in te slaan. Dat moet toch wat lawaai gemaakt hebben op dubbel glas, maar niemand werd hierdoor gealarmeerd in de buurt. Alle lades en kasten werden vervolgens opengetrokken, maar de daders konden geen buit maken. De enkele centjes hebben ze zelfs gewoon laten liggen.”

Nood aan camera’s

“Ondertussen is de politie bezig met het onderzoek. Buren hebben niets verdachts gezien of gehoord. Met een voetbalveld is er natuurlijk vaak wat leven. Er zijn voetafdrukken op de vensterbank gevonden, maar het is nu afwachten of het parket hiermee verder kan. Er zijn ook nog geen meldingen binnengekomen van mensen die iets verdachts gezien hebben.”

“Eigenlijk zouden er camera’s moeten hangen. Die hebben we de vorige keer aangevraagd bij de stad Izegem, maar we hebben ze niet gekregen. We hopen dat na de zoveelste inbraak er nu wel camera’s komen.” (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier