Vrouw weigert mondmasker, bijt agente in de arm en hoest cel vol: 8 maanden cel

Redactie KW

Een 21-jarige vrouw uit het Waalse Bergen heeft een principiële celstraf van 8 maanden met uitstel en 400 euro boete gekregen. Ze heeft zich flink misdragen in volle coronatijden.

De feiten dateren van 12 augustus vorige maand. Die dag waren er verschillende incidenten aan de kust. De 21-jarige Waalse kreeg het op de Zeedijk in De Panne aan de stok met haar eigen vriend. De ruzie liep bijzonder hoog op en zelfs een kind dat bij het koppel was raakte betrokken. Er ontstond een kleine volkstoeloop en de politie kwam tussenbeide. Zowel de vrouw als haar vriend droegen geen mondmasker en weigerden een op te zetten, ook toen de politie tussenbeide kwam. De vrouw bedaarde maar niet en dreigde de agenten te bijten. Toen ze zich hevig verzette werd ze volgens de aangeleerde technieken door de politie vastgegrepen aan haar arm. Plots rukte ze zich los en beet ze met volle kracht in de linkeronderarm van een agente van de politie.

De agente was net hersteld van een revalidatie en liep verwondingen op. In de cel bleef de Waalse zich nog verzetten en hoestte ze daarbij opzettelijk alle richtingen uit, om haar cel zoveel mogelijk te besmeuren. In coronatijden is zoiets absoluut onaanvaardbaar en daarom tilt het gerecht zwaar aan de feiten. De vrouw daagde niet op voor haar proces en kreeg een strenge principiële celstraf van 8 maanden cel en 400 euro boete van de rechter in Veurne. De celstraf is wel met uitstel. Ze moet de agente die ze in de arm beet een schadevergoeding betalen van 1.225 euro.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier