Vrouw van boer Joël Martain uit Zandvoorde overvallen op erf

Op de rechtbank van Ieper staan drie mannen terecht voor het bedreigen van Lydia Salipong, de vrouw van de bekend boer Joël Martain uit Zandvoorde. “Ik kan nog steeds niet slapen”, zucht het slachtoffer.

Joël en zijn zoon Marc werden bekend in het programma Jambers en hun exotische liefdes. © Foto CMW

Op 29 april van dit jaar eindigde een rondrit van drie kompanen met een inbraakpoging op de boerderij van Joël Martain in Zandvoorde. Die man raakte samen met zijn zoon Marc bekend door het programma Jambers en hun exotische liefdes. De vrouw van Joël werd die dag in april verrast door enkele mannen die de boerderij hadden binnengedrongen. Ze waren over een afsluiting geklommen. Daarop werden ze betrapt door de vrouw en namen de benen. Volgens het slachtoffer droegen de indringers een bivakmuts en was een van hen gewapend met een fitnesshalter. De drie werden in de kraag gegrepen door de politie. In hun wagen troffen de agenten onder meer een luchtdrukpistool, bivakmutsen en werkmateriaal aan.

Op de rechtbank vroeg de openbare aanklager een jaar effectieve celstraf tegen K.M. Kompaan M.D. (24) uit Poperinge, die verstek liet gaan, riskeert ook een jaar cel en J.L. (23) uit Mesen kijkt tegen acht maanden met uitstel aan. “Ik schrok mij dood toen ik die mannen daar plots zag”, zucht Lydia Salipong. “Ik slaap nog steeds niet en nog steeds ben ik bang dat die mensen terug zouden komen.” “Die vrouw is zeer moedig geweest, maar achteraf komt de mentale klap”, aldus haar advocaat Marc Decramer.

Vonnis op 7 januari.

Bekijk hier het eerste gesprek tussen Paul Jambers en boer Joël Martain.

https://www.youtube.com/watch?v=zjl4HwZJU4w

(CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.