Vrouw van 22 uit Kortrijk krijgt tien maanden cel voor drugsbezit in gevangenis

Een 22-jarige vrouw uit Kortrijk is door de correctionele rechtbank van Brugge tot een effectieve gevangenisstraf van tien maanden veroordeeld voor het bezit van drugs in de gevangenis. Haar advocaat Mathieu Langerock had in zijn pleidooi een lans gebroken voor het opstarten van een drugsvrije afdeling voor vrouwen in de gevangenis van Brugge.


Charlotte W. liep al ettelijke veroordelingen op wegens drugsfeiten, waardoor de vrouw al ruim twee jaar in de cel zit. Eind 2013 werd ze nog tot tien maanden met uitstel veroordeeld voor drugsbezit in de gevangenis. Op 28 februari werd tijdens een celcontrole opnieuw een stevige voorraad cannabis, speed en medicatie aangetroffen.

Mathieu Langerock, de raadsman van Charlotte W., vindt dat zijn cliënte gebaat zou zijn bij een drugsvrije afdeling in de gevangenis. “Maar dat bestaat niet voor vrouwen, want blijkbaar zijn er te weinig manschappen en geld.” Door de nieuwe veroordelingen komt een mogelijke vrijlating ook steeds in het gedrang. “”en jonge vrouw zit jaren in de gevangenis, maar aan haar probleem wordt niets gedaan. Het is toch bizar dat een vrouw niet kan begeleid worden en een man wel.”

De rechter veroordeelde Charlotte W. tot een bijkomende effectieve celstraf van tien maanden. De geldboete van 6.000 euro werd wel grotendeels met uitstel opgelegd.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.