Vrouw uit Zwevegem naar assisen voor moord op zoontje Ferre (8)

De 45-jarige Ann Vandekerckhove uit Zwevegem zal zich voor het hof van assisen in Brugge moeten verantwoorden voor de moord op haar zoontje Ferre (8) in maart 2017. © a-LK
Laurens Kindt

De 45-jarige Ann Vandekerckhove uit Zwevegem zal zich voor het hof van assisen in Brugge moeten verantwoorden voor de moord op haar zoontje Ferre (8) in maart 2017. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.

De feiten dateren van 15 maart 2017 en vonden plaats in de woning van de moeder in de Minister Alfred De Taeyestraat in Zwevegem. Het was moeder Ann Vandekerckhove zelf die de hulpdiensten verwittigde nadat ze het lichaam van haar zoontje Ferre (8) levenloos had aangetroffen. De toegesnelde ambulanciers verwittigden meteen de politie toen ze in het huis één grote wanorde aantroffen. De moeder werd gearresteerd en dezelfde dag nog aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van moord.

De feiten dateren van 15 maart 2017 en vonden plaats in de woning van de moeder in de Minister Alfred De Taeyestraat in Zwevegem.
De feiten dateren van 15 maart 2017 en vonden plaats in de woning van de moeder in de Minister Alfred De Taeyestraat in Zwevegem.© LO

De vrouw, die als verpleegster in het AZ Groeninge in Kortrijk werkte, bekende dat ze al lange tijd kampte met een verslaving aan ether. Door haar verslaving en een depressie was ze al een tijdje thuis met ziekteverlof. In het huis en in haar wagen vond de politie bij een huiszoeking ook een grote hoeveelheid flessen ether.

De speurders hadden er een hele kloof aan om na te gaan of het kind per ongeluk ether had ingenomen of dat het spul wel degelijk werd toegediend door de moeder. Blijkbaar heeft dat onderzoek voldoende aanwijzingen van schuld opgeleverd waardoor de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent vandaag besloten heeft om de moeder door te verwijzen naar het hof van assisen wegens moord. Met die kwalificatie riskeert de vrouw een levenslange gevangenisstraf. Wanneer het proces zal plaatsvinden, is nog niet vastgelegd.

Zoontje Ferre.
Zoontje Ferre.© a-LK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier