Bij een huiszoeking in een drugszaak werden op 16 mei 2017 mogelijk gestolen kleren aangetroffen. Dankzij een getuigenverklaring konden de verdachten gelinkt worden aan een poging tot diefstal bij America Today in Oostende. Het kon niet aangetoond worden dat N.A. en V.L. ook toesloegen bij Tommy Hilfiger en Deweert Sport, maar ze worden wel vervolgd voor heling van die kleren.

De beklaagden verklaarden in koor dat ze zelfs nooit in de winkel van America Today geweest zijn. Nochtans is hun relatie meer dan vertroebeld. Na de breuk eind 2017 begon de Algerijn zijn ex-partner onophoudelijk lastig te vallen. Voor brandstichting, slagen en doodsbedreigingen werd hij op 20 juni 2019 uiteindelijk tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld. Tegen dat vonnis heeft hij ondertussen wel beroep aangetekend.

Ook van heling is volgens de verdediging geen sprake. Volgens meester Koen Stubbe kocht N.A. regelmatig spullen aan bij Afrikanen, om die kleren dan voor meer geld door te verkopen in Algerije. De advocaat van A. vroeg eveneens de vrijspraak. "Het zegt helemaal niks dat er nog etiketten aan die T-shirts hingen. Ik heb er bij mij thuis ook zo liggen, gekocht bij een grote uitverkoop", aldus meester Johan Platteau.

De rechter doet uitspraak op 22 oktober.

(BELGA)

Bij een huiszoeking in een drugszaak werden op 16 mei 2017 mogelijk gestolen kleren aangetroffen. Dankzij een getuigenverklaring konden de verdachten gelinkt worden aan een poging tot diefstal bij America Today in Oostende. Het kon niet aangetoond worden dat N.A. en V.L. ook toesloegen bij Tommy Hilfiger en Deweert Sport, maar ze worden wel vervolgd voor heling van die kleren.De beklaagden verklaarden in koor dat ze zelfs nooit in de winkel van America Today geweest zijn. Nochtans is hun relatie meer dan vertroebeld. Na de breuk eind 2017 begon de Algerijn zijn ex-partner onophoudelijk lastig te vallen. Voor brandstichting, slagen en doodsbedreigingen werd hij op 20 juni 2019 uiteindelijk tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld. Tegen dat vonnis heeft hij ondertussen wel beroep aangetekend.Ook van heling is volgens de verdediging geen sprake. Volgens meester Koen Stubbe kocht N.A. regelmatig spullen aan bij Afrikanen, om die kleren dan voor meer geld door te verkopen in Algerije. De advocaat van A. vroeg eveneens de vrijspraak. "Het zegt helemaal niks dat er nog etiketten aan die T-shirts hingen. Ik heb er bij mij thuis ook zo liggen, gekocht bij een grote uitverkoop", aldus meester Johan Platteau.De rechter doet uitspraak op 22 oktober.(BELGA)