Vrouw uit Nieuwpoort die doktersvoorschriften vervalste krijgt twaalf maanden cel

Om geen argwaan te wekken, schuimde ze heel wat verschillende apotheken af. © gf
Redactie KW

Een 41-jarige vrouw uit Nieuwpoort heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstal en schriftvervalsing.

Op 11 juli vorig jaar deed een arts van het AZ Damiaan in Oostende aangifte bij de politie. Van een apotheker uit De Haan had hij de melding gekregen dat een vrouw slaapmedicatie had proberen kopen met een voorschrift waarvan hij vermoedde dat het vals was. Onderzoek wees uit dat de handtekening op het voorschrift niet overeenstemde met dat van de betrokken arts.

Tijdens een politieverhoor ging V.S. meteen tot bekentenissen over. Ze verklaarde dat ze verslaafd was aan slaapmedicatie en drie voorschriften gestolen had tijdens een consultatie bij de arts. Ze vulde die zelf in en plaatste er een handtekening onder. Bovendien maakte ze van een van de gestolen attesten talrijke kopieën waarmee ze ruim een jaar lang ongehinderd slaapmedicatie kon kopen. Om geen argwaan te wekken, schuimde ze heel wat verschillende apotheken af.

V.S. werd in het verleden al drie keer veroordeeld voor diefstal. Voor haar proces rond de valse doktersvoorschriften kwam ze niet opdagen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.