Vrouw uit Izegem riskeert vier jaar cel voor brandstichting

© iStock
Redactie KW

Een 30-jarige vrouw uit Izegem hangt een celstraf van vier jaar boven het hoofd. K.D. moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor brandstichting in haar woonst.

De feiten deden zich voor op 15 november 2017 in Emelgem. De brandweer kreeg een oproep voor een brand. Ze drongen het huis binnen en konden de vrouw en een baby van amper drie maanden naar buiten brengen. Ze waren licht bevangen door de rook. Haar vriend was niet thuis maar werd door de politie opgepakt toen hij terugkwam omdat er sprake was van relatieproblemen.

Volgens het verslag van de branddeskundige bleek dat een wasmand in brand was gestoken. Die bevindingen spraken de vriend vrij omdat hij niet aanwezig was in de woning op het moment van de feiten. Het parket meent dat K.D. de wasmand in brand had gestoken. Een tweede branddeskundige meent dat ook een smeulende sigaret aan de oorzaak zou kunnen liggen.

K.D. schreeuwde haar onschuld uit, ook al veranderde ze enkele keren haar verhaal en had ze volgens het parket alle tijd om zichzelf en de baby in veiligheid te brengen. Ze riskeert vier jaar cel.

Dinsdag 13 maart volgt het vonnis.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier