Het slachtoffer werd begin juli 2018 in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Onderzoek bracht aan het licht dat het kind bijna bezweken was aan een dosis van de pijnstiller tramadol. Dergelijke zware pijnstillers worden normaal niet aan jonge kinderen toegediend, waardoor de ouders in het vizier van de speurders kwamen.

Op woensdag 18 juli werden beide ouders aangehouden, maar de vader was een dag later weer op vrije voeten. J.G. bekende immers dat ze haar zoontje de pijnstiller toediende. Naar eigen zeggen wilde de vrouw het jongetje opzettelijk zieker maken, zodat hij zou opgenomen worden in het Zeepreventorium in De Haan. Drie gerechtspsychiaters zullen moeten uitmaken of de vrouw lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy. De bevindingen van de deskundigen zijn voorlopig nog niet bekend.

Opvallend genoeg diste J.G. in een briefje aan haar partner plots een ander verhaal op. De vrouw zou enkel bekend hebben om hem vrij te krijgen. Bovendien wees ze haar moeder aan als de dader. Het is niet duidelijk of de verdachte ondertussen de feiten wel heeft toegegeven.

Vrijdagochtend bepleitte meester Daphné Florequin met succes de vrijlating van haar cliënte. J.G. zal zich de komende maanden wel aan een reeks voorwaarden moeten houden. Zo mag ze bijvoorbeeld geen contact hebben met kinderen. Het Brugse parket zal geen beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Na negen maanden voorhechtenis mag J.G. dus vrijdagavond de gevangenis verlaten.

(Belga)

Het slachtoffer werd begin juli 2018 in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Onderzoek bracht aan het licht dat het kind bijna bezweken was aan een dosis van de pijnstiller tramadol. Dergelijke zware pijnstillers worden normaal niet aan jonge kinderen toegediend, waardoor de ouders in het vizier van de speurders kwamen.Op woensdag 18 juli werden beide ouders aangehouden, maar de vader was een dag later weer op vrije voeten. J.G. bekende immers dat ze haar zoontje de pijnstiller toediende. Naar eigen zeggen wilde de vrouw het jongetje opzettelijk zieker maken, zodat hij zou opgenomen worden in het Zeepreventorium in De Haan. Drie gerechtspsychiaters zullen moeten uitmaken of de vrouw lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy. De bevindingen van de deskundigen zijn voorlopig nog niet bekend.Opvallend genoeg diste J.G. in een briefje aan haar partner plots een ander verhaal op. De vrouw zou enkel bekend hebben om hem vrij te krijgen. Bovendien wees ze haar moeder aan als de dader. Het is niet duidelijk of de verdachte ondertussen de feiten wel heeft toegegeven.Vrijdagochtend bepleitte meester Daphné Florequin met succes de vrijlating van haar cliënte. J.G. zal zich de komende maanden wel aan een reeks voorwaarden moeten houden. Zo mag ze bijvoorbeeld geen contact hebben met kinderen. Het Brugse parket zal geen beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Na negen maanden voorhechtenis mag J.G. dus vrijdagavond de gevangenis verlaten.(Belga)