Vrouw uit Deerlijk stak vriend in de borst na zoveelste ruzie

Redactie KW

Een 26-jarige vrouw uit Deerlijk is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan één jaar effectief, omdat ze haar partner tijdens een ruzie een messteek in de borst gaf.

De messteek was het einde van de turbulente relatie. Het koppel leerde elkaar kennen als schoonbroer en schoonzus, maar begon na verloop van tijd een relatie. Het alcoholprobleem van de man en financiële problemen zorgden al vrij snel voor spanningen. Regelmatig leidden die tot hoogoplopende ruzies waarbij geweld niet werd geschuwd, getuige zes processen-verbaal van de politie. De man stond vorige week ook zelf voor de rechter terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 3 augustus vorig jaar werd het de vrouw te veel. Na een zoveelste ruzie werd ze door haar partner op straat gezet. Ze contacteerde haar moeder, maar wilde eerst nog even opnieuw de woning in Waregem binnen om haar zoontje mee te nemen. Daar ging ze compleet door het lint. Ze gooide met glazen en nam in de keuken uiteindelijk een aardappelmesje. Daarmee stak ze haar partner in de borstholte. De man hield er een klaplong aan over. De vrouw laat zich begeleiden en verhuisde naar Deerlijk. Haar ex stelde zich geen burgerlijke partij en vroeg geen schadevergoeding.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier