Vrouw uit Brugge krijgt twee jaar cel voor drugshandel

© iStock
Redactie KW

Een 33-jarige Bruggelinge heeft in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor grootschalige cannabishandel. De vrouw werd eerder ook al veroordeeld voor kindermishandeling.

De handel kwam aan het licht dankzij verklaringen van afnemers. S.V. woonde toen nog met haar voormalige partner L.V. (30) in Sijsele. Die laatste verklaarde dat de vrouw in 2017 om en bij de 300 gram cannabis per maand verkocht. Het onderzoek wees uit dat S.V. drie jaar lang cannabis dealde, goed voor minstens 3,6 kilogram in.

Uit telefonieonderzoek bleek dat S.V. en L.V. veelvuldige contacten hadden met mensen uit het drugsmilieu. Toch beweerde L.V. dat hij enkel cannabis gebruikte en niet verkocht. Maar de rechter hechtte daar donderdag geen geloof aan en gaf L.V. een jaar voorwaardelijke celstraf voor verkoop. S.V. kreeg twee jaar effectieve celstraf. De vrouw kwam al eerder met het gerecht in aanraking en kreeg in het najaar 30 maanden celstraf voor de mishandeling van haar driejarige dochtertje. Papa L.V. stond mee terecht voor die feiten maar werd vrijgesproken.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten